Her finner du en en liste over nettsteder med nyttig informasjon om anoreksi og hvordan man blir frisk, eller hjelper barnet sitt med å bli friskt.
F.E.A.S.T. - er en internasjonal organisasjon med formål å styrke familier som er rammet av spiseforstyrrelse. Kunnskap basert på forskning og erfaring står sentralt for organisasjonen. FEAST er en ressurs også for fagpersoner og har et rådgivingspanel som består av anerkjente forskere og klinikere. Organisasjonen arrangerer webinarer, tilbyr nettkurs og har mange nyttige blogginnlegg på nettsiden sin. FEAST har også en YouTubekanal der du kan finne opptak av tidligere webinarer (https://www.youtube.com/@FEAST-ED-Videos).
Nettstedet til en anonym mor som opplevde at hennes tvillingdøtre ble rammet av anoreksi. Intensjonen med bloggen er å sette spørsmåltegn ved uheldige myter om anoreksi. På nettstedet hennes finnes det også informasjon om nyere forskning.
Tabitha Farrar var selv syk av anoreksi i flere år. Hennes tilfrisking ble til gjennom å tilegne seg kunnskap om de biologiske faktorene ved sykdommen. Etter at hun ble frisk har hun viet mye tid til å jobbe for å spre kunnskap om anoreksi som en biologisk sykdom og å formidle hvordan denne kunnskapen viser vei til et friskt liv. Hun tilbyr coaching, har skrevet flere bøker og på nettsiden hennes ligger mange nyttige blogginnlegg. I tillegg deler hun kunnskap og råd på Youtube: https://www.youtube.com/@TabithaFarrar
Eva Musby tilbyr hjelp til foreldre med barn eller tenåringer som er syke. På nettsiden kan du finne mange nyttige bloggposter og hun arrangerer digitale workshops for foreldre. Du kan også bestille timer til individuell rådgiving via nettsiden. I tillegg deler hun kunnskap gjennom videoer på YouTube (https://www.youtube.com/@EvaMusby). Eva Musby er spesielt god til å formidle kunnskap og råd om hvordan man støtter den syke i måltidene.
Helly Barnes ble syk som voksen og hadde anoreksi i flere år. Etter at hun ble frisk deler hun sin kunnskap og erfaring for å hjelpe andre fram til et liv fritt for anoreksi. Hun har en blogg og en podkast og hun har skrevet bøker. Helly tilbyr også coaching. Hun har en biologisk tilnærming til å forstå sykdommen og veien ut.
Lauren Muhlheim er sertifisert FBT-terapeut og har utstrakt erfaring med å hjelpe familier gjennom et FBT-løp. Hun driver klinikken Eating Disorder Therapy i Los Angeles, og på klinikkens nettsted finnes en blogg med mange gode innlegg.
Forskning fra fagfeltet og egen erfaring med tilfrisking er utgangspunktet for Emily T. Trosciankos blogg i Psychology Today. Emily og har også sitt eget nettsted: https://hungerartist.org/ og hun tilbyr coaching.
Kathryn Fergusons datter Norah fikk anoreksi da hun var 11. I denne bloggen deler Kathryn erfaringer med og betraktinger om, veien ut av anoreksi. Norahs far har skrevet et av innleggene i bloggen, og det ligger også et intervju med Norah der.